CAPÇALERA

dimecres

Projecte de direcció

PROJECTE DE DIRECCIÓ 
CEIP GALATZÓ 2018-2022
Descarrega l'arxiu aquí

                  PROJECTE DE DIRECCIÓ
                  CEIP GALATZÓ 2018-2022



MARÍA JOSÉ SENDRA ORDINAS
FERNANDO LEAL PERELLÓ


ÍNDEX
1. INTRODUCCIÓ
2. ANÀLISI DEL CENTRE.
2.1. Espai físic i entorn social.
2.2. Trets d’identitat.
2.3. Context pedagògic.
2.4. Serveis
2.5. Anàlisi i valoració del PEC i del’organització i funcionament del centre.
2.6. Anàlisi i valoració de les dades i els resultats dels darrers anys.
3. PROJECTE (Pla estratègic)
3.1. Àmbits d’intervenció o factors crítics d’èxit a partir dels quals es fixaran els objectius.
3.2. Plantejament dels objectius a assolir i que incidiran en la millora global del centre.
- Objectius generals
- Objectius específics
- Estratègies
- Línies d’actuació
- Recursos i decisions organitzatives
- Indicadors que permetin mesurar i assolir els objectius fixats
- Temporització
3.3. Recursos humans, materials i econòmics.
4. ESTRATÈGIES PER ACONSEGUIR LA PARTICIPACIÓ DE LA COMUNITATEDUCATIVA I LA SEVA IMPLICACIÓ EN EL PROJECTE DE DIRECCIÓ.
5. SISTEMA D’AVALUACIÓ DEL PROJECTE.
6. PROPOSTA D’EQUIP DIRECTIU.




INTRODUCCIÓ
He manifestat la decisió de continuar en el càrrec de directora i de mantenir el mateix equip directiu per tal de continuar amb la tasca iniciada fa vuit cursos, després d’haver xerrat amb el Claustre, membres del Consell Escolar i de l’AMPA.
Algunes de les raons per les quals volem iniciar un nou mandat són:
La majoria de la comunitat educativa ens ha manifestat el seu recolzament.
Molts dels objectius inicials han estat assolits, d’altres estan en procés i n’han aparegut de nous que són la base d’aquest nou projecte.
Fer canvis en la metodologia i organització d’un centre educatiu és un procés lent que necessita una continuïtat.
Els anys que he estat dins l’equip directiu, com a secretària i directora, haver treballat d’especialista d’anglès a infantil i a primària, de mestra de primària i com a tutora d’un cicle;i en el cas del secretari, amb vuit anys dins l’equip directiu, sent especialista d’educació física, mestre de matemàtiques i tutor, ens donen la tranquil·litat de tenir un coneixement global del centre.
Continuam fent la nostra tasca amb il·lusió i dedicació i tenim més seguretat en la presa de decisions perquè tenim un millor coneixement del centre, dels seus recursos, necessitats i mancances.
Durant els darrers cursos, hem anat canviant la metodologia d’ensenyament-aprenentatge, i, l’organització, gestió i funcionament del centre és bastant diferent; per aquest motiu, hem decidit plantejar un projecte adaptat a la nova normativa i a la realitat actual de l’escola.
Aquest document serà el referent de la línia d'actuació i avaluació de l'equip directiu i pretén ser un projecte que plantegi objectius clars, realistes i viables. S’han de tenir en compte les peculiaritats del centre, ja que les característiques de ser un centre petit fa que moltes vegades, les pautes generals no siguin aplicables. Per això, hem de tenir uns objectius clars i intentar aconseguir-los progressivament considerant els recursos dels quals disposam. També pretenem que aquest projecte de direcció sigui un projecte per a  tots i de tots els membres de la comunitat escolar; aquesta és la raó per la qual s’ha elaborat aquest projecte tenint en compte les opinions de tota la comunitat educativa i consensuant al màxim els seus punts bàsics.
Continua sent una prioritat treballar per mantenir un ambient cordial i de col·laboració entre tota la comunitat educativa. És per això, que l’equip directiu sempre està a disposició de l’alumnat, del professorat i de les famílies. D’aquesta forma garantim que tota la comunitat educativa pugui expressar les seves opinions o suggeriments i sentir-se part integrant de l’escola.

2. ANÀLISI DEL CENTRE.
2.1. Espai físic i entorn social.
Referència històrica.
Es Capdellà no comptava amb una escola física (edifici). Es feia classe a diverses sales i cases del poble (habilitades per a l'estudi)fins que l’any 1983 es va construir l'edifici on actualment es troba ubicada l'escola. Al llarg dels anys s’han realitzat ampliacions.
Ubicació, situació socioeconòmica i cultural de la zona.
El CEIP Galatzó està situat a Es Capdellà, al terme municipal de Calvià.El poble compta amb diferents serveis: un centre sanitari, parc infantil, piscina municipal, petits comerços, tres restaurants, pista de futbol, pàrquings públics... El centre està envoltat de vivendes unifamiliars. Molts dels alumnes són del mateix poble però també assisteixen des d’altres zones del terme. El nivell socioeconòmic de la majoria de les famílies varia entre el mig i mig-alt. Al poble conviuen famílies de diverses procedències (mallorquines, castellanes, alemanyes, angleses, etc.).
Edificis i espais escolars:
L'escola consta d'un sol edifici principal de dues plantes. A la planta de dalt hi ha 7 aules-classe, 1 consergeria, 1 despatx per l'equip directiu, 1 menjador que s'utilitza també com a aula, 1 sala multiusos (biblioteca, sala d'informàtica i sala de professors), banys per a l’alumnat d’infantil, banys pels nins de primària, banys per les nines de primària, banys pel professorat. A la planta de baix hi trobam un gimnàs, dues pistes multiesportives, un pati per a infantil i 2 magatzems. Entre les dues plantes hi ha dos vestuaris on també hi ha banys pel professorat i per a l’alumnat. Disposam també d’un jardí extern a l’entrada principal del centre i d’un pàrquing per als professors.
Totes les aules de l'escola estan ocupades per un grup durant totes les sessions i la sala de menjador i la biblioteca es tenen en compte per fer desdoblaments, grups flexibles i per fer suport educatiu. Tenim quatre pissarres digitals en les aules que ocupen els nins i nines de primària, la resta de grups poden utilitzar-les quan les classes estan desocupades. El gimnàs és utilitzat tant per les activitats de psicomotricitat com de música, i les hores restants pot esser emprat per qualsevol grup.
La intenció a l’hora d’elaborar els horaris és que tot l’alumnat i professorat del centre pugui gaudir de totes les instal·lacions i recursos existents.
2.2. Trets d’identitat.
Tipologia escolar.
Titularitat: Escola pública depenent de la Conselleria d’Educació i Universitat.
Nivells educatius: Educació Infantil i Primària.
Número d’unitats: 6. Educació Infantil: 2 ; Educació Primària: 4.
Número d'alumnat: segons el curs escolar amb una mitja d'uns 90 alumnes.
Ubicació de l’escola: carrer Església, 44, Es Capdellà, Calvià. (C.P. 07196).
Els trets característics que defineixen la nostra escola són :
Llengua.
En el centre utilitzam el català com a llengua vehicular i d'aprenentatge. L'objectiu és fomentar l'ús del català a fi d'assolir la igualtat entre les dues llengües oficials. En el cas de la nostra escola, el català és la llengua minoritària.
Coeducació.
Treballam per aconseguir l'igual i absolut desenvolupament tant intel·lectual com a físic, dels nins i de les nines,eliminant qualsevol discriminació per raons de sexe, raça, religió, situació econòmica i limitacions físiques o psíquiques.
Confessionalitat.
El centre és aconfessional. Totes les religions tenen el mateix respecte. A principi de curs es dóna la possibilitat als pares per a què puguin triar l’opció de religió o alternativa en valors per als seus fills/es.
Pluralisme i valors democràtics.
Som un centre plural, obert i respectuós amb els principis democràtics, que adopta, com a marc de referència per a la formació de l'alumnat, un conjunt de valors que afavoreixen la convivència entre tots els membres que formen aquesta comunitat educativa, i que són el suport de la vida escolar i permeten opcions responsables, respectant alhora els valors, creences, opinions o idees d'altres persones.
Entorn i medi ambient.
Tenim en compte la problemàtica ambiental, estam oberts a l'entorn mitjançant l'observació i l'exploració. Fomentam actituds de curiositat, respecte, reciclatge i conservació del medi ambient.
Metodologia.
Partim sempre de la realitat social i dels coneixements previs de l'alumnat possibilitant d'aquesta manera un aprenentatge significatiu. Això implica un enfocament globalitzador tenint en compte les diferències individuals i l'atenció a l'alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu.
Tenim en compte la diversitat de les aules, fent les adaptacions curriculars oportunes i donantimportància a l’atenció individualitzada per aconseguir l’assoliment de les competències, desenvolupant a la vegada l’esperit crític i la capacitat de discussió i de decisió.
Des de fa alguns cursos treballam per trobar una línia metodològica comú a tota l'escola basada en l'aprenentatge cooperatiu que aplicam a totes les aules.
Gestió.
Es duu a terme democràticament, amb la participació de tots els sectors que integren la comunitat escolar. El centre compta per a la gestió interna i l’assessorament amb els òrgans de gestió següents:Equip Directiu,Claustre de Professors,Consell Escolar iEquips de Cicle.
També estan implicades les famílies a través de l’AMIPA i la representació que tenen amb els delegats de pares i mares de cada classe; i els alumnes a través de les reunions de delegats amb l’equip directiu.
2.3. Context pedagògic.
La ràtio d’alumnat els darrers cursos s’ha mantingut més o manco amb una mitjana de 90 alumnes. En els darrers cursos es va notar un increment de les baixes d’alumnat per canvi de centre, dins la mateixa illa o fora, per diversos motius, principalment per canvi de domicili, encara que ara sembla que s’ha estabilitzat la situació.
Actualment tenim sis unitats al centre i un claustre de 13 mestres, dels quals set són definitius. Aquestes dades varien segons el curs escolar, ja que tant el nombre d’alumnat com el de professorat fluctua.
A causa de ser un nombre petit de mestres, es reuneix tot el Claustre per prendre qualsevol decisió del centre i no és necessari funcionar en comissions. D'aquesta manera tots els mestres estan assabentats i implicats en totes les tasques i decisions i això permet que hi hagi una seqüència i una coordinació entre tots. També es fan reunions per cicles i s’estableixen comissions de forma puntual siés necessari per un millor funcionament.
La quota de professorat està distribuïda de la següent manera: 3 mestres d'Educació Infantil, 3 mestres d'Educació Primària, 1 especialista en Educació Física, 1 especialista en Educació Musical (itinerant), 2 especialistes en Llengua Estrangera (1 d’ells itinerant), 1 mestre de Religió (2 dies), 1/2 AL, 1/2 PT.  Tenim orientador/a de l’EOEP un dia a la setmana i PTSC un dia al mes.
Els nostres alumnes són de nacionalitats variadesamb un 20% d’alumnat estranger. Del 80% dels alumnes espanyols, només una petita part tenen com a llengua materna el català i molts tenen un dels seus pares de nacionalitat estrangera. L’ús del català es limita pràcticament dins l’aula amb el professorat.

Els òrgans dels quals consta el centre són:

Segons els recursos de l’escola, espai, professorat i ràtio de l’alumnat, cada curs escolar es decideix si es mantenen els grups mixts o es separa algun grup, així com la priorització dels suports dins l’aula.
Durant aquests darrers cursos s’ha pogut notar un augment d’alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu. Per aquest motiu, es fa un estudi previ a l’elaboració dels horaris dels mestres i dels cursos per donar més suport a aquells grups on es consideri més necessari un suport més individualitzat. Els recursos de suport es revisen, com a mínim, trimestralment.
Tenim jornada continuada, feim un sol pati (11.30 a 12.00 hores) i tenim tres sessions de 50 minuts abans i dues sessions d'una hora després del descans.
2.4. Serveis
- Des de l’Ajuntament se’ns proporciona el servei de consergeria i el servei de neteja.
- El manteniment i la conservació del centre el fa l’Ajuntament de Calvià.
Els serveis complementaris del centre són:
- Servei d’escola matinera de 8 a 9 hores.
- Servei de menjador de 14 a 16 hores.
- Associació de pares i mares, AMIPA.
- Activitats extraescolars ofertes per l’AMIPA, de les 15 a les 17 hores.
- Suport a l’aprenentatge i altres activitats extraescolars ofertes per l’Ajuntament de Calvià i Conselleria.
2.5. Anàlisi i valoració del PEC i de l’organització i funcionament del centre.
Els darrers cursos hem revisat i actualitzat diferents documents: PEC, Pla de Convivència, Projecte Lingüístic,ROF...
D’altres documents de centre necessiten ser revisats per aconseguir que hi hagi coherència entre tots ells, per exemple la Concreció Curricular i les programacions didàctiques. El claustre està implicat en la redacció d’aquests documents, i una vegada s’han redactat i consensuat en Claustre, s’informa el Consell Escolar i es donen a conèixer a tota la Comunitat Educativa.
En els diferents documents que estam elaborant quedaran palesos els objectius del centre i seran el punt de referència a partir dels quals l’equip directiu encaminarà la seva tasca.
El CEIP Galatzó és una escola petita, que té una ràtio baixa d'alumnes i això implica que el Claustre no sigui molt nombrós i que diversos mestres siguin itinerants. Els mestres es veuen obligats a fer diferents funcions per poder cobrir totes les necessitats del centre. A més a més, com la ràtio és baixa i varia cada curs, també canvia la realitat del centre. Per això, no és possible mantenir un horari lectiu dels mestres estable i cada curs hem de plantejar els horaris segons la disponibilitat i necessitats dels grups.Els horaris es confeccionen per aprofitar al màxim tot l'espai del que disposam i es prioritzen els suports i la possibilitat de fer desdoblaments.
Per poder aconseguir els objectius proposats en aquest projecte és necessària la implicació i col·laboració de tota la comunitat educativa, sense oblidar l’Administració que ens procura els recursos humans, d’espais i temporals necessaris per dur-ho a terme.
A través d’una anàlisi DAFO hem extret aquelles oportunitats i amenaces que tenim a nivell extern i les fortaleses i debilitats a nivell intern; a partir d’aquesta informació s’ha elaborat el Pla estratègic del centre.

2.6. Anàlisi i valoració de les dades i els resultats dels darrers anys.
Els resultats acadèmics de l'alumnat de la nostra escola els darrers anys, no han estat una constant, com ens agradaria, sinó que som una escola que ha tingut oscil·lacions, i malgrat tenir grups reduïts els resultats són cada curs escolar diferents.Un dels motius és la diversitat de l'alumnat i el funcionament del grup-classe, s’ha de tenir en compte que el baix nombre d'alumnes i el percentatge d’alumnat NESE perjudica a l’hora de fer un estudi estadístic.
Els resultats en les proves IAQSE són millorables i el Claustre estam treballant per millorar i consensuar una metodologia que pugui donar millors qualificacions. Aquests resultats no volen dir que els nostres alumnes no estiguin preparats per afrontar la ESO amb un bon nivell, ja que el nostre alumnat, en general, no ha tingut dificultatsen el pas a l’Educació Secundària.
Per aconseguir bons resultats també és important l'estabilitat del professorat i en el nostre cas variam la dotació de mestres, a part de què alguns d'ells són interins i no romanen en el centre més d'un curs. Malgrat aquest moviment de mestres, els últims cursos no han fluctuat tant, i això ens ha permès millorar la continuïtat que pretenem.
Quan la dotació de mestres ho permet es prioritza el desdoblament de grups en totes les àrees possibles o si no és possible, aquells grups que estan units per cicle, reben suport de la resta de professorat i de la PT i AL.
Cada curs varia l'equip de suport i per això hem d'adequar l'horari per poder obtenir un bon rendiment.
A la nostra escola s'introdueix la llengua anglesa des de 4t d'Infantil amb bons resultats perquè els nins es familiaritzen amb aquesta llengua des de ben petits i sense cap dificultat. També a primària fan l’àrea de plàstica en anglès i tenen una sessió a la setmana dedicada únicament a fer expressió oral en llengua estrangera.

3. PROJECTE (Pla estratègic)
3.1. Àmbits d’intervenció o factors crítics d’èxit a partir dels quals es fixaran els objectius.
Després de vuit cursos hi ha objectius plantejats ja assolits, d’altres en els quals continuam treballant, d’altres que han anat sorgint i s’han inclòs com a nous i d’altres que queden pendents.
Els principals OBJECTIUS ASSOLITS són:
- Consensuar al màxim la presa de decisions de centre.  
- Coordinació de cicle, d’àrees i intercicles per tenir una seqüenciació i millorar el pas d’un curs a l’altre. (encara que les decisions queden establertes en la PGA de cada curs, s’han de reflectir a altres documents del centre).
- Línia metodològica comú: instaurat el treball cooperatiu a nivell de centre, reduint l’ús dels llibres de text i consensuant a nivell de Claustre la metodologia d’aula.
- S’han revisat diferents documents i s’han donat a conèixer a la comunitat educativa.
- Impartir una àrea no lingüística (plàstica) en anglès amb bons resultats.
- Prioritzar en els horaris els suports a les aules amb més nombre d’alumnes i amb més diversitat.
- Ús de les noves tecnologies a nivell d’aula: s’ha incrementat l’ús tecnològic a primària, principalment a 5è i 6è de primària.
- Controlar la gestió econòmica, s’han anat fent inversions anuals per millorar la dotació de les aules i de la biblioteca.
- Comunicació fluïda amb la comunitat educativa i bon clima escolar (professorat, AMPA, delegats d’alumnes, delegats de pares i mares...).
- Coordinació de l’equip de suport: hem millorat els darrers cursos la coordinació i l’efectivitat d’aquest recurs tan valuós.
- Millorar els resultats acadèmics: encara que hem millorat en alguns aspectes, continuam treballant perquè aquest, que és un dels objectius principals, millori contínuament.
OBJECTIUS NO ASSOLITS.  
- Potenciar la nostra cultura i l’ús del català: en aquest aspecte hi ha hagut un retrocés en quant a l’ús que l’alumnat fa de la llengua catalana.
- Seqüenciar el currículum a nivell intern: estam elaborant un document ACI on estiguin seqüenciats per cursos els continguts necessaris per poder assolir les competències.
- Potenciar la realització de projectes: malgrat haver fet un taller a nivell d’escola, a infantil es treballa en part per projectes, però no a primària. Hem prioritzat el treball cooperatiu com a línia metodològica.
- Muntar una botiga de centre com a recurs per a treballar competencialment i transversalment: s’han prioritzat altres inversions.
Els objectius plantejats en aquest projectesón flexibles i s’aniran modelant perquè siguin realment viables i adaptats a la nostra escola. L’autocrítica i la valoració de la feina realitzada, ens dóna contínuament les pautes per modificar les intervencions i millorar la consecució d’aquests objectius reflexionant quin és el model organitzatiu més adequat.
La intenció és continuar amb aquells objectius que s’han plantejat i iniciat, fent les millores que es considerin adients a través de la pràctica i de l’avaluació.Per poder tenir una bona organització i funcionament en tots els àmbits del centre és necessari fomentar una bona coordinació, amb bons sistemes de comunicació i un ambient de respecte i cordialitat a la vegada que cooperatiu i participatiu. L’equip directiu entenem que els objectius presentats a la comunitat educativa i que consideram que són necessaris per la millora del funcionament del centre s’han de compartir, consensuar i acceptar pels membres implicats, i des de direcció s’ha de fer un seguiment del seu grau d’assoliment.
3.2. Plantejament dels objectius a assolir i que incidiran en la millora global del centre.
Les generalitats en les quals es basen els objectius que plantejam són:
- Les accions que s'han de prendre per aconseguir els objectius es poden desenvolupar en períodes més o menys llargs, el nostre compromís és fer feina perquè es puguin abordar el màxim d'objectius possibles.
- Som una escola que varia la ràtio d'alumnat i professorat segons el curs escolar, i això ens obliga a adaptar-nos a cada situació i a haver d’adaptar les directrius generals perquè siguin adequades per la nostra escola.
Principis generals d'actuació del Projecte de Direcció.
* És un model de gestió participatiu i cooperatiu; es pretén potenciar la implicació de tots els elements de la comunitat educativa i totes aquelles institucions o persones que puguin col·laborar amb el centre.
* La presa de decisions en el centre són consensuades isupeditades a la normativa vigentper donar veu a tots els integrants.
* Es fomentarà la comunicació i informació entre tots els integrants de la comunitat educativa.
* Treballar en un ambient que potenciï la coordinació i cooperació entre els òrgans i sectors que formen la comunitat educativa.
* Es potenciarà un clima de confiança i cordialitat.
* Es procurarà arribar a un treball en equip repartint les responsabilitats quan sigui necessari per agilitzar el treball organitzatiu i de gestió.
* Es dinamitzarà dur endavant diferents programes, projectes o propostes que siguin interessants i enriquidores per a l’alumnat.
* Es farà una avaluació cada curs escolar del model organitzatiu i de gestió per poder realitzar les modificacions que considerem oportunes per millorar.
3.2.1. Àmbits i objectius generals.
Els objectius generals els dividim en quatre àmbits:
ÀMBIT PEDAGÒGIC.
Millorar els resultats acadèmics del nostre alumnat.
Consensuar i instaurar una línia metodològica comú tenint en compte la diversitat.
ÀMBIT D’INNOVACIÓ I METODOLÒGIC
Impulsar l’ús de les TIC a nivell d’aula i com a sistema organitzatiu de gestió de centre
Impulsar un pla de millora i innovació pedagògica
ÀMBIT RELACIONAL A NIVELL INTERN I EXTERN.
Donar a conèixer el centre a nivell intern i extern.
Fomentar un bon pla de convivència.
ÀMBIT ORGANITZATIU I INSTITUCIONAL
Revisar i actualitzar els diferents documents de centre.
Millorar la gestió i organització del centre.
3.2.2. Pla estratègic















3.3. Recursos humans, materials i econòmics.
Els recursos humans del centre varien segons el curs escolar, la dotació de mestres va en funció de la ràtio d’alumnat, i en el nostre cas ens mantenim amb la mateixa línia els darrers cursos. El personal no docent del centre és contractat per l’empresa Oh Limpia! (Ajuntament), per l’empresa de menjador, per l’AMIPA o per l’Ajuntament.
Els recursos materials del que disposa el centre han augmentat amb l’ampliació del centre, però la nostra intenció és anar millorant aquests recursos dins les nostres possibilitats i demanar suport a l’AMIPA i a les administracions pertinents.
Amb els recursos econòmics dels que disposam, procuram dotar a totes les aules amb aquells materials que són necessaris per dur a terme la tasca docent programada pel curs i a nivell de centre intentam millorar o ampliar els recursos. Ser una escola petita fa que la dotació econòmica de la Conselleria sigui insuficient per poder dur endavant algunes inversions i és per això que l’ajuda econòmica de les famílies, de l’AMIPA i aportacions de l’Ajuntament ens permeten engegar alguns projectes i renovar material, instal·lacions i mobiliari.

4. ESTRATÈGIES PER ACONSEGUIR LA PARTICIPACIÓ DE LA COMUNITATEDUCATIVA I LA SEVA IMPLICACIÓ EN EL PROJECTE DE DIRECCIÓ.
És molt important la participació i la implicació de tots els sectors de la comunitat educativa i per aconseguir-ho volem potenciar activitats, accions i estratègies. Consideram que si hi ha un bon ambient entre tots els membres de la comunitat educativa i una bona comunicació, el treball comú en una sola línia d’actuació farà que hi hagi un enriquiment en tots els aspectes i en tot el centre. Promovem la presa de decisions consensuada perquè tots es sentin part de l’escola.
És molt important que les famílies rebin tota la informació necessària, no només sobre els resultats acadèmics dels seus fills i filles, també dels projectes, del funcionament,de les activitats i novetats que tenguin lloc al centre...
Per poder aconseguir la participació de tota la comunitat proposam:
Fer les reunions tutor/a-pares programades durant el curs, i aprofitar el lliurament dels informes d’avaluació per explicar-los d’altres informacions del seu interès.
Aprofitar les cites amb les famílies per implicar-les més en l’escola.
Potenciar que les famílies s’impliquin de cada vegada més en l’educació dels seus infants fent reunions amb més freqüència entre tutor/a-pares.
Comunicar totes aquelles informacions que són de l’interès de les famílies a través de circulars, del tauler d’anuncis, de sms o mails, blog...
Fer reunions mensuals Equip Directiu i l’AMIPA per tractar diferents temes, com a canal que tenen les famílies per  expressar les seves inquietuds, opinions i dubtes.
Establir dues reunions anuals de l’Equip Directiu amb les famílies a través dels pares i mares representants-delegats de cada classe perquè tenguin un espai i un moment per poder expressar les seves inquietuds i suggeriments.
Mantenir coordinacions amb els representats de l’administració local que és l’encarregada del manteniment del centre i de la gestió d’algunes de les activitats que s’ofereixen. Fer periòdicament les demandes que són necessàries al centre.
Fer activitats de portes obertes per poder mostrar el treball fet per l’alumnat.
Celebrar les festes programades fent-les de portes obertes per permetre a tota la comunitat participar i gaudir-ne tots plegats.
Potenciar l’ús de les noves tecnologies per afavorir la comunicació i participació. Donar publicitat al nostre blog.
Intentar oferir activitats culturals i de formació per adults.
Aprofitar qualsevol moment per donar a conèixer i explicar als membres de la comunitat educativa el Projecte de direcció i d’altres documents i comunicar els objectius que s’estan treballant.
Mantenir la disposició de l’equip directiu per atendre les famílies i resta de comunitat educativa.

5. SISTEMA D’AVALUACIÓ DEL PROJECTE.
Aquest projecte de direcció és obert i flexible, i encara que és el punt de partida per posar en pràctica tos els objectius proposats, s’anirà modelant segons les necessitats del centre. El que pretenem és vigilar la posada en pràctica de tots els objectius plantejats i l’avaluació dels resultats obtinguts. Amb aquesta valoració farem les rectificacions que es considerin pertinents.
Es durà a terme una avaluació contínua a nivell intern i també a nivell de Claustre i en Consell Escolar; aquesta avaluació permetrà obtenirinformació de la consecució dels objectius, de les dificultats i donarà peu a la reflexió pel curs següent tenint com a referència els diferents indicadors estipulats per a cada objectiu.
També es farà una avaluació final en acabar el nostre mandat on s’estudiaran aquells objectius que per algun motiu no s’han pogut aconseguir i una valoració d’aquells que s’han pogut dur a terme.
Per tant l’avaluació es farà des de dos punts:
*Anualment a través de la Memòria Anual al final de cada curs, on s’informarà el claustre.
*En acabar el mandat, l’Equip Directiu redactarà un informe o actualització del projecte de direcció que serà presentat en Consell Escolar o es farà una valoració que constarà en acta.

6. PROPOSTA D’EQUIP DIRECTIU.
En el cas de la nostra escola, per ser una escola petita, són dues les persones que formam part de l’Equip Directiu, una amb el càrrec de directora i cap d’estudis i l’altre amb el càrrec de secretari.
La nostra filosofia és fer feina de la manera més consensuada possible, ja que consideram que és molt important mantenir un ambient agradable i de participació on tota la comunitat educativa estigui assabentada de les decisions preses. Per això, creim que el diàleg és una dinàmica fonamental per poder realitzar bé totes les tasques.
L’equip directiu tenim la intenció d’utilitzar la nostra capacitat de treball, les ganes de fer feina i la nostra experiència per aconseguir tots els objectius possibles i que això repercuteixi en millores que directament beneficiïn l’alumnat i a tot el centre.
L’equip directiu és:
Directora: María José Sendra Ordinas.
Diplomada en magisteri de Llengua Estrangera. Des del curs 2006-07 he treballat en aquest centre, com a mestra-tutora, com a secretària del centre i com a directora. Actualment tenc la plaça definitiva en el CEIP Galatzó.
Secretari: Fernando Leal Perelló.
Diplomat en magisteri d’Educació Física. Des del curs 2003-04 és mestre del CEIP Galatzó, essent uns dels mestres definitius del centre i ha exercit tant de tutor com d’especialista en Educació Física.


CEIP GALATZÓ
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada